Hogyan válhatsz tudatos figyelővé?

Volt már úgy az életedben, hogy egyszer csak kívülről kezdted látni magad?

 

tudatos figyelo nEz egy olyan élmény amikor hirtelen nem is érted, hogy miért teszed azt, amit teszel. Rajta  kapod magad azon, hogy érzelmi játszmát játszol valakivel és közben rendkívül nevetségesnek látod magad. Máskor meg azon kapod magad, hogy benne vagy egy beszélgetésben és tisztán látod a beszélgető partnered szándékait és azt is, hogyan próbálsz megfelelni a szituációnak magadra erőltetve egy olyan pózt, ami egyáltalán nem jellemző rád.

 

Amikor ilyen helyzetben találod magad, akkor egyik pillanatról a másikra áttetszővé válik az egód és elindul az öntudatra ébredésed folyamata. Amíg az egó uralkodik az életeden, addig esélyed sincs arra, hogy észrevedd, hogy minden amit teszel csupán egy játék a szavakkal és az érzésekkel annak érdekében, hogy bizonyos célokat elérj. Abban a pillanatban, hogy feleszmélsz az egód játékából egészen máshogy kezded látni a dolgokat. Mintha egy képzeletbeli lépcsőn feljutnál egy emelettel magasabbra és ezáltal felülről látnád a történéseket.

 

Hogyan teheted átlátszóvá az egód tudatosan?

 

Amikor vannak pillanatnyi csúcsélmények az életedben és néhány másodpercre keresztül látsz a saját egódon sokszor nem is érted mi történt veled. Aztán szépen lassan megfeledkezel az egészről, mintha mi sem történt volna megy minden a régi kerékvágásban. Ahhoz, hogy tudatosan képes legyél keresztül látni az egódon és benne maradni ebben az állapotban figyelővé kell válnod. Meg kell figyelned önmagad az élet legkülönbözőbb szituációiban. A kulcs minden esetben az érzéseidben van. Amikor figyelővé válsz, akkor arra kell összpontosítanod, hogy egy adott helyzetben hogyan érzed magad. Felszabadult vagy, esetleg összehúzod és lezárod magad?

 

Az érzéseid elárulják mikor vagy önmagad. Ahogy elkezded megfigyelni a különböző helyzeteket, egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy többé nem akarsz szerepet játszani egy olyan szituációban, ahol nem tudod önmagadat adni. Korábban engedve az egód játékának, még könnyedén engedtél a csábításnak, hogy megadd magad valaki más, vagy éppen a saját játékodnak, de amikor azt veszed észre, hogy ez nem okoz örömet számodra, többé nem akarod újra eljátszani a régi játékot. Amikor figyelővé válsz elkezded tudatosan azokat a helyzeteket keresni, amik örömet okoznak számodra, hiszen ahol az öröm, ott a beteljesülés is. Az öröm és a nyitottság érzése, amikor korlátozás nélkül meg tudod élni magad mindig megmutatja számodra merre tart az életutad, minden más jelzés pedig intő jel számodra, hogy arra ne menj.

 

Neked volt már olyan élményed, amikor külső szemlélőként figyelted magad?

Kövesd cikksorozatunkat a Facebookon!

 


Az Ébredő Erő Akadémia
közösségi szerepvállalása

Kicsoda Schilling Péter?

Schilling Péter

2002-ben szenvedélyesen kutatni kezdte az emberi tudat fejlődését, és az ehhez a fejlődéshez kapcsolódó spirituális törvényeket. Az általa fejlesztett, újító szellemű, önismereti képzési rendszer a pitagoraszi számelmélet alapjaitól vezet el korunk legjellegzetesebb önismereti kihívásaihoz. Gondolkodásmódját azok a kultúrtörténeti összefüggések inspirálják, amelyek alapját a spirituális energiák és a teremtő képesség jelentik.

Milyen szerepet vállal Péter az Ébredő Erő Akadémiában?

 

Kattints ide és tudj meg többet Péterrõl>>>

 

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

HOL TALÁLKOZHATTÁL VELÜNK?

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK