Mi köze az aranymetszésnek az életed fejlődéséhez?

Talán már hallottál valamit a Fibonacci számsorról, ha máshol nem, akkor a Da Vinci kód című könyv vagy film kapcsán. A Fibonacci számsor egy rendkívül érdekes matematikai sorozat melynek tagjai egymásra épülnek.

 

A Fibonacci számsor egy fejlődési képlet melyének során a múltból és a jelenből fejlődik jövő, vagyis a következő lépés. Most azt fogom bemutatni neked, hogy miként segít neked mindez az életedben, hogy minden pillanatban előre láthasd a következő lépést.

A Fibonacci sor a következőképpen jön létre:

 

Az 1-es számmal kezdődik és a következő szám mindig az aktuális és az előző szám összege. A számsor első két száma 1-es.

 

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144.............

 

1 + 1 = 2
1 + 2 = 3
2 + 3 = 5
5 + 3 = 8

És így tovább a végtelenségig....

A sorozat különlegessége, hogy ahogy haladunk a magasabb számok felé az aktuális számot és a megelőző számot egymással elosztva megközelítőleg az aranymetszés számát kapjuk eredményül.

144 / 89 = 1,617
89 / 55 = 1,618
55 / 34 = 1,617
34 / 21 = 1,619

A Fibonacci spirál

 fibonacci-spiral

 
A téglalap oldalait, mindig az aranymetszésnek megfelelő arányban osztjuk fel a Fibonacci számosorban előre haladva, így alakul ki a fibonacci spiral
 
fibonacci-csiga 
 
Egy csigaház metszete, ami a Fibonacci spirál mentén épül fel
 

Miért fontos a Fibonacci számsor és az aranymetszés?

 

Ezek a számok azért rendkívül fontosak, mivel az egész világon minden, a növények, az állatok, a tested, az aranymetszés arányai szerint épülnek fel.Ha megméred a kézfejed és az alkarod és a két számot elosztod egymással akkor 1,6 körüli értéket kapsz, de ugyanez igaz a lábfejed és a lábszárad arányaira is.

 

fibonacci-davinco 

 

A természet mindent jelenségében felfedezhető az aranymetszés aránya és ez nem csupán rejtélyes összefüggés, hanem a MINDENSÉG rendjét kormányzó hatalmas vezérlő elv, ami az életed útjában éppen úgy megjelenik, mint a tested arányaiban vagy a növényekben.

 

Amikor egy növény új hajtást hoz, akkor minden alkalommal pontosan tudja, hogy mit kell tennie. Ha legutóbb három új levelet hozott, előtte pedig kettőt, akkor a következő új hajtásnál biztosan öt levelet fog hozni, hiszen ez a Fibonacci sorozatból következő törvény.

 

fibonacci-viragok

 
Egy növény hajtásainak fejlődése a Fibonacci számsor mentén
 

Hogyan használható mindez a saját életedben?

 

Ahhoz, hogy az életed útján megismerd a következő lépést, tisztában kell lenned vele, hogy éppen most hol tartasz és azt is tudnod kell, hogy mi volt a megelőző lépés, ami ide vezetett.

 

A születési dátumodból számolható ciklusok éppen ezt a matematikát hozzák el az életedbe, hiszen az újra és újra visszatérő energiák hatása éppen úgy épül egymásra, ahogyan a Fibonacci sorozat számai teszik.

 

Életed energiái fejlődési spirált adnak számodra

 

Ha figyelemmel kíséred ezeknek az energiáknak a változásait és azt is tudod, hogy jelenleg milyen hatás érvényesül az életedben, akkor azt is tudni fogod, hogy mi a következő lépés, amit a fejlődésed során meg kell tenned.

 

Ha tisztában vagy az életedet működtető törvényekkel, akkor soha többé nem fogod a véletlenek szerencsétlen egybeesésének tekinteni a történéseket, hanem észre fogod venni az ezek mögött meghúzódó mintát, ami kivétel nélkül azt a célt szolgálja, hogy téged a fejlődésed folyamán segítsen.

 

Kövesd cikksorozatunkat a Facebookon!

 


Az Ébredő Erő Akadémia
közösségi szerepvállalása

Kicsoda Schilling Péter?

Schilling Péter

2002-ben szenvedélyesen kutatni kezdte az emberi tudat fejlődését, és az ehhez a fejlődéshez kapcsolódó spirituális törvényeket. Az általa fejlesztett, újító szellemű, önismereti képzési rendszer a pitagoraszi számelmélet alapjaitól vezet el korunk legjellegzetesebb önismereti kihívásaihoz. Gondolkodásmódját azok a kultúrtörténeti összefüggések inspirálják, amelyek alapját a spirituális energiák és a teremtő képesség jelentik.

Milyen szerepet vállal Péter az Ébredő Erő Akadémiában?

 

Kattints ide és tudj meg többet Péterrõl>>>

 

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

HOL TALÁLKOZHATTÁL VELÜNK?

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK